Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легалізація трудових відносин наповнить додатковими коштами бюджети місцевих громад

опубліковано 22 квітня 2024 о 09:11

Фахівці управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Миколаївській області зазначають, що легалізація трудових відносин і заробітної плати, ліквідація прихованої зайнятості - є одним з ключових напрямків роботи усіх державних органів, і вирішувати цю проблему треба спільними зусиллями – як державі, так і самим працівникам. За порушення трудового законодавства юридичні та фізичні особи - підприємці, які використовують найману працю, несуть фінансову відповідальність.  

З метою профілактики порушень щодо оплати праці та дотримання норм законодавства в частині виплати мінімальної заробітної плати фахівцями ДПС Миколаївщини проводяться позапланові перевірки.  

З початку 2024 року проведено 119 документальних перевірок. За порушення податкового законодавства, виявлені у ході проведення перевірок платників податків, до бюджету донараховано податків та зборів разом із штрафними санкціями і пенею у розмірі майже 22,5 млн грн, до бюджету уже надійшло понад 1,3 млн гривень.    

Крім цього, шляхом кабінетного аудиту з початку поточного року відпрацьовано 29 звернень громадян, які надійшли до ГУ ДПС у Миколаївській області, з них у 8 зверненнях порушувались питання використання неоформленої найманої праці. 

У 2024 році фактичні перевірки фізичних осіб – підприємців з питання використання праці найманих осіб без належного оформлення трудових відносин не проводились.

Податкова служба Миколаївщини і надалі буде виявляти факти «тіньової зайнятості», оскільки нелегальні доходи призводять до значних негативних наслідків не тільки для бюджету, а й для громадян, позбавляючи їх законних соціальних гарантій. 

Шановні громадяни! Відстоюйте свої конституцiйні права – вимагайте від роботодавцiв офiційного оформлення трудових відносин, адже легалізація заробітної плати – це гідне забезпечення майбутнього кожного з нас.