Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Закінчується термін подачі декларації про отримані доходи за 2023 рік! - нагадують у Доманівській ДПІ

опубліковано 17 квітня 2024 о 08:54

Інформаційно-роз’яснювальна робота про кампанію декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році – щоденна робота фахівців Доманівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області.

Начальниця податкової інспекції Галина Кузьмінчук детально роз’яснила відвідувачам інформацію про категорії осіб, які повинні подати декларацію про майно і доходи за минулий рік, та назвала граничний термін подання такої декларації. За словами посадовиці, декларуванню підлягають усі доходи, які отримані у звітному (податковому) році без сплати відповідних податків і зборів, якщо відповідно до існуючого податкового законодавства такі доходи підлягають оподаткуванню. Термін подання декларації про майновий стан і доходи до 01 травня 2024 року, а сплатити задекларовані податок на доходи фізичних осіб та військовий збір необхідно до 01 серпня 2024 року.

Крім того, податківиця роз’яснила, що декларація подається особисто або уповноваженою особою за довіреністю, оформленою відповідно до законодавства, за місцем податкової реєстрації платника податків, або поштою за п’ять днів до кінця терміну подання декларації з описом вкладених документів. Для зручності таку декларацію платник може подати без відвідування податкової служби за допомогою електронних сервісів ДПС, які працюють цілодобово, дистанційно та безкоштовно. Це Електронний кабінет платника податків та мобільний застосунок «Моя податкова». 

Галина Кузмінчук відповіла на питання відвідувачів про можливість отримати податкову знижку за деякими витратами, здійсненими у минулому році, та озвучила перелік документів, які при цьому необхідно надати. Фахівчиня наголосила, що подати декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки можна до 31 грудня 2024 року.