Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про переваги електронних сервісів від ДПС розповіли у Доманівській ДПІ

опубліковано 18 квітня 2024 о 13:51

Під час чергової зустрічі з платниками податків фахівці Доманівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області детально розповіли про переваги отримання послуг без відвідування контролюючого органу особисто за допомогою електронних сервісів від ДПС – Електронний кабінет платника податків (далі – Електронний кабінет) та застосунок «Моя податкова». 

Так, за допомогою Електронного кабінету можна сформувати та надіслати до органу ДПС електронні документи, податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків, заяви на зміну реєстраційних даних платника тощо. Для користування Електронним кабінетом необхідно мати Кваліфікований електронний підпис, отриманий у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. 

Податківці зауважили, що з 01 травня 2024 року в Електронному кабінеті стане доступною функція отримання Витягу щодо стану розрахунків, починаючи з 2013 року за кожний рік окремо та в розрізі податків, зборів, платежів, а також єдиного внеску на загальнообов’язкове страхування.

В інспекції повідомили, що застосунок «Моя податкова» можна завантажити в смартфон та мати доступ до різних послуг від контролюючого органу дистанційно, цілодобово та безкоштовно. 

У мобільному застосунку «Моя податкова» доступні нові сервіси для фізичних осіб - підприємців, зокрема:

Мій ФОП у розділі «Мої дані» застосунку: інформація про реєстрацію ФОП та обрання спрощеної системи оподаткування;

подання податкових декларацій платника єдиного податку: для ФОП, які обрали спрощену систему оподаткування 1-3 груп, у розділі «Послуги»;

сплата податків: доступна у «Стані розрахунків з бюджетом» розділу «Послуги».