Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Здійснення господарської діяльності ФОП – тема «круглого столу» податківців Снігурівщини з платниками регіону

опубліковано 18 квітня 2024 о 13:53

Фахівці Снігурівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області проводять зустрічі з платниками податків, під час яких інформують про зміни, новації податкового законодавства, роз’яснюють діючі норми законодавства, надають практичну допомогу в користуванні електронними сервісами ДПС тощо.

Так, основною темою проведення чергового засідання «круглого столу» стало питання здійснення господарської діяльності фізичними особами - підприємцями, які мають право перебувати на спрощеній системі оподаткування.

Головний державний інспектор ДПІ Андрій Дмитренко довів до відома присутніх, що для реєстрації ФОП громадяни повинні подати до контролюючих органів (за місцем основної реєстрації) такі документи, як заяву про застосування спрощеної системи оподаткування; запит на отримання витягу з реєстру платників єдиного податку; повідомлення за формою 20-ОПП (повідомлення про обєкти оподаткування або обєкти, повязані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність).

Фахівець також звернув увагу на терміни реєстрації ФОП на спрощеній системі оподаткування та детально розповів про терміни реєстрації для кожної групи оподаткування, а також нагадав про терміни подання податкової звітності. 

Головна державна інспекторка ДПІ Світлана Кириченко розповіла присутнім про переваги користування електронними сервісами ДПС, які дозволяють швидко і зручно подавати до контролюючих органів заяви про реєстрацію, запити на витяги, податкову звітність, здійснювати розрахунки з бюджетом тощо.