Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини звертається до платників - сплачуйте єдиний внесок вчасно – не створюйте боргів перед бюджетом! 

опубліковано 19 квітня 2024 о 08:44

Головне управління ДПС у Миколаївській області повідомляє, що станом на 01.04.2024 заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) склала 565,8 млн грн та упродовж березня 2024 року зменшилась на 2,5 млн гривень. 

У загальній сумі заборгованості з єдиного внеску заборгованість підприємств комунальної форми власності становить 84,1 млн грн, або майже 15 відс.; заборгованість підприємств, які перебувають у процедурі банкрутства – 138,5 млн грн, або 24,5 відсотка.

У березні 2024 року суб’єктам господарювання направлено 936 вимог щодо стягнення заборгованості з єдиного внеску у сумі 171,8 млн грн, до органів державної виконавчої служби для стягнення заборгованості з єдиного внеску направлено 41 вимогу у сумі 2 млн гривень. 

За березень поточного року в рахунок погашення заборгованості з єдиного внеску до бюджету надійшло 4,7 млн гривень. Самостійно погашено платниками заборгованість з єдиного внеску в сумі 3,7 млн грн, від органів ДВС надійшло в рахунок заборгованості 1 млн гривень.

Головне управління ДПС у Миколаївській області звертає увагу платників податків на необхідності своєчасної сплати єдиного внеску, що забезпечує громадянам право на соціальні гарантії у випадку безробіття, під час нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсійне забезпечення та інші виплати.