Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лист ГУ ДФС у Миколаївській області від 13.05.2016 № 219 /Г/14-29-13-01-12

опубліковано 13 травня 2016 о 15:12

Головне управління ДФС у Миколаївській області, керуючись ст. 52 Податкового кодексу України (далі – Кодекс), розглянуло Ваше звернення від  «….», що надійшло до ГУ ДФС у Миколаївській області «….», стосовно  входження до бази оподаткування податком на доходи фізичних осіб коштів, що отримує замовник послуг, як компенсацію у зв’язку з не досягненням мети за договором про надання послуг, у відповідності до вимог Кодексу, повідомляє наступне.

         Частиною другою статті 19 Конституції України визначено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані  діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

        Органи Державної фіскальної служби у своїй діяльності керуються Конституцією України, Кодексом, законами України, актами і дорученнями Президента України, актами Кабінету Міністрів України, іншими актами законодавства України з питань оподаткування, виданими у межах повноважень.

Функції контролюючих органів регламентуються ст.191 Кодексу, до яких, зокрема, відноситься здійснення адміністрування податків, зборів, платежів, тощо.

В своєму зверненні Ви виказуєте сумніви щодо правомірності включення до умов договору про надання медичних послуг між Вами та ТОВ «….»  за №«….» положення про те, що з частини коштів, які сплачені як авансовий платіж за договором про надання медичних послуг, і частина яких в майбутньому (при умові не вилікування пацієнта) повертаються як компенсація, слід стягувати податок з доходів фізичних осіб.

Однак, до заяви Вами не додано копії укладеного договору за №«….»,  що унеможливлює надання ГУ ДФС у Миколаївській області вичерпної  відповіді на порушені Вами питання.

Враховуючи викладене, а також те, що кожний випадок слід розглядати з урахуванням документів, що стосуються окремої справи, пропонуємо Вам  для отримання конкретної відповіді звернутися до контролюючого органу за місцем податкової адреси, а саме до ГУ ДФС в Одеській області з детальним описом справи та наданням усіх наявних копій документів, зокрема копії договору про надання медичних послуг між Вами та ТОВ «….» за №«….».

  При цьому зазначаємо, що податкова консультація – це допомога контролюючого органу конкретному платнику податків стосовно практичного використання конкретної норми закону або нормативно-правового акта з питань адміністрування податків чи зборів, контроль за справлянням яких покладено на такий контролюючий орган (пп. 14.1.172 п. 14.1 ст. 14 Кодексу).

  Відповідно до п. 52.2 ст. 52 Кодексу податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.

 

Головне управління ДФС у Миколаївській області