Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лист ГУ ДФС у Миколаївській області від 13.06.2016 №1883/10/14-29-13-01-11

опубліковано 13 червня 2016 о 10:46

Головне управління ДФС у Миколаївській області  розглянуло звернення від «….»  щодо заповнення податкового розрахунку 1ДФ, та у відповідності до вимог Кодексу, повідомляє наступне.

Відповідно до розділу III Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 № 4 (далі – Порядок) відображення відомостей у розділі I «Суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і суми утриманого з них податку» податкового розрахунку за формою 1ДФ (далі - розділ I) здійснюється наступним чином:

             - у графі 3а «Сума нарахованого доходу» відображається (за звітний квартал) дохід, який нарахований фізичній особі відповідно до ознаки доходу згідно з довідником ознак доходів, наведеним у додатку до цього Порядку.

             Нарахований дохід відображається повністю, без вирахування податку на доходи фізичних осіб, суми єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, страхових внесків до Накопичувального фонду, у випадках, передбачених законом, - обов'язкових страхових внесків до недержавного пенсійного фонду, які відповідно до закону сплачуються за рахунок заробітної плати працівника, суми податкової соціальної пільги за її наявності та військового збору (у періоді його справляння).

            - у графі 3 «Сума виплаченого доходу» відображається сума фактично виплаченого доходу платнику податку податковим агентом.

            - у графі 4а «Сума нарахованого податку» відображається сума податку, нарахованого та утриманого з доходу, нарахованого платнику податку згідно із законодавством.

            - у графі 4 «Сума перерахованого податку» відображається фактична сума перерахованого податку до бюджету.

              - у рядку «Військовий збір» загальна сума нарахованого доходу, загальна сума виплаченого доходу, загальна сума нарахованого військового збору та загальна сума перерахованого до бюджету військового збору відображаються у грошовій формі, вираженій у національній валюті (у гривнях з копійками). Відомості про фізичну особу - платника податку, якій нараховані доходи, з яких утримується військовий збір, не зазначаються..

              Сума виплаченого доходу відображається у розділу І податкового розрахунку форми 1-ДФ у відповідності з нарахованим доходом, а саме - без вирахування із суми нарахованого доходу сум нарахованих податків і зборів, які відповідно до закону справляються за рахунок доходу найманої особи.

             При цьому, графи 3, 3а та 4, 4а рядків «Військовий збір» розділу II податкового розрахунку за формою 1ДФ заповнюються аналогічно відповідним графам розділу I такого розрахунку.

              Також, додатково повідомляємо, що необхідну інформацію щодо заповнення податкового розрахунку 1ДФ можна отримати в інформаційній системі ДФС України: «Єдина база податкових знань» та в інформаційно-довідковому департаменті державної податкової служби, за багатоканальним телефоном 0-800-501-007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів) у робочі дні з 8 до 20 години та електронною поштою idd@sta.gov.ua (цілодобово).

    При цьому зазначаємо, що податкова консультація – це допомога контролюючого органу конкретному платнику податків стосовно практичного використання конкретної норми закону або нормативно-правового акта з питань адміністрування податків чи зборів, контроль за справлянням яких покладено на такий контролюючий орган (пп.14.1.172 п.14.1 ст.14 Кодексу).

  Відповідно до п.52.2 ст.52 Кодексу податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.