Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Участь у семінарі при Снігурівській ОТГ

опубліковано 02 лютого 2022 о 15:38

Нещодавно фахівці Снігурівської ДПІ взяли участь у семінарі, що відбувся в Снігурівській міській раді та був проведений для підприємців Снігурівщини.

Під час семінару розглянули основні питання змін у податковому законодавстві, які чекають підприємців у  2022 році. Увага присутніх була зосередження на ставках податків, нових формах податкової звітності, особливостях застосування РРО/ПРРО, порядку ведення обліку товарних запасів, особливостях одноразового добровільного декларування, подання звітності в електронному вигляді, декларування доходів за 2021 рік.

Податківці нагадали про необхідність громадян подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2021 рік. Декларацію можна подати у паперовому вигляді або за допомогою електронного сервісу «Декларація про майновий стан і доходи» на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті (розділ «ЕК для громадян»), до 01 травня 2022 року (граничний термін подання декларації 30.04.2022).

Виступаючими було наголошено на важливості дотримання норм податкового законодавства усіма суб’єктами господарювання, сумлінній сплаті ними податків та зборів і недопущення податкових боргів чи недоїмки з ЄСВ.

Під час семінару усім присутнім податківці вручили друковану продукцію із застосування РРО/ПРРО та одноразового декларуванню для практичного застосування норм ПКУ у господарській діяльності підприємців.