Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини: Про скасування мораторію на проведення податкових перевірок!

опубліковано 08 грудня 2023 о 11:57

Головне управління ДПС у Миколаївській області повідомляє, що Президентом України підписано Закон України від 09 листопада 2023 року № 3453-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок» (далі – Закон № 3453), який опубліковано в газеті «Голос України». 

Звертаємо увагу, що Законом № 3453 врегульовано особливості проведення перевірок на територіях, де ведуться бойові дії, та тимчасово окупованих російською федерацією територіях, а також умови проведення податкових перевірок (безпечний доступ). 

Окрім цього визначено критерії, за якими платники податків включаються з 01 грудня 2023 року по 31 грудня 2024 року до плану-графіку проведення документальних планових перевірок, з урахуванням щомісячних коригувань. 

Слід відмітити, що Закон № 3453 набирає чинності з 08 грудня 2023 року. 

Окремо зазначаємо, що документ, надісланий контролюючим органом до електронного кабінету, вважається врученим платнику податків, якщо він сформований з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».