Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Результативні перевірки ДПС Миколаївщини: В бюджет донараховано понад 200 млн гривень

опубліковано 05 січня 2024 о 11:31

У 2023 році підрозділом податкового аудиту Головного управління ДПС у Миколаївській області проведено 626 документальних та фактичних перевірок. За результатами перевірок до бюджету донараховано грошових зобов’язань у сумі 200,5 млн грн, сплачено (погашено) донарахованих сум – майже 20 млн гривень. 

З метою забезпечення додаткових надходжень до бюджету за результатами перевірок: зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на суму 28,9 млн грн, зменшена сума ПДВ, заявлена до відшкодування з бюджету – 35,3 млн грн та зменшено суму від’ємного значення, що зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного періоду у розмірі 90,4 млн гривень.

Звертаємо увагу, що ДПС Миколаївщини при організації та здійсненні контрольно - перевірочних заходів, перевіряє лише тих суб’єктів господарювання, у діяльності яких існують ризики порушення податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.

Дякуємо сумлінним суб’єктам господарювання за усвідомлення важливості своєчасної сплати всіх належних сум податків та зборів до бюджету, адже наразі під час війни для країни важлива кожна додатково сплачена в бюджет гривня.