Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини вирішує питання ліквідації заборгованості з єдиного внеску

опубліковано 14 березня 2024 о 09:42

Головне управління ДПС у Миколаївській області повідомляє, що станом на 01.03.2024 заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі - єдиний внесок) склала 568,3 млн гривень. 

У загальній сумі боргу з єдиного внеску борг підприємств комунальної форми власності становить 84,4 млн грн, або 14,9 відс.; борг підприємств, які перебувають у процедурі банкрутства - 138,6 млн грн, або 24,4 відсотка.

Упродовж лютого 2024 року платникам податків направлено 734 вимоги щодо стягнення заборгованості з єдиного у сумі 13,8 млн грн, до органів державної виконавчої служби на стягнення заборгованості з єдиного внеску направлено 131 вимогу у суіу 11,5 млн гривень. 

У лютому поточного року в рахунок погашення заборгованості з єдиного внеску до бюджету надійшло 3,8 млн гривень. Самостійно погашено платниками заборгованість з єдиного внеску у сумі 2,3 млн грн, від органів ДВС надійшло в рахунок заборгованості 1,5 млн гривень.

Головне управління ДПС у Миколаївській області звертає увагу платників на необхідність своєчасної сплати єдиного внеску, що забезпечує громадянам право на соціальні гарантії у випадку безробіття, під час нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсійне забезпечення та інші виплати.