Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини: Серед основних заходів податківців - ліквідація податкового боргу підприємств

опубліковано 15 березня 2024 о 10:31

Наявність податкового боргу є загальнодержавною проблемою, так як ненадходження коштів до бюджету в запланованих обсягах з причини виникнення податкового боргу безпосередньо впливає на видатки бюджету в частині фінансування державних програм соціально-економічного розвитку, особливо сьогодні в період воєнного стану. 

Тож, одним з важливих напрямків роботи ДПС Миколаївщини є робота щодо ліквідації заборгованості перед бюджетом. 

Станом на 01.03.2024 по Миколаївській області за великими боржниками (53 юридичні особи) рахується борг зведеного бюджету у сумі понад 1 млрд грн, з них до державного бюджету - 744,3 млн гривень.

У лютому 2024 року податковий борг з платежів зведеного бюджету (з урахуванням банкрутів та судів) зменшився на 6,6 млн грн, з платежів державного бюджету - на 16 млн гривень. 

Цьому сприяло проведення керівництвом ДПС області систематичних зустрічей з керівниками підприємств-боржників, під час яких обговорювалися причини виникнення боргу, шляхи скорочення та терміни погашення заборгованості.  

За рахунок вжитих заходів стягнення надходження в рахунок погашення податкового боргу з платежів зведеного бюджету у лютому поточного року склали 25,5 млн грн, до державного бюджету - 11,6 млн гривень.