Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У податковій службі Миколаївщини проведено круглий стіл з питань застосування податкового законодавства

опубліковано 21 березня 2024 о 16:18

Податкова служба Миколаївщини завжди відкрита для спілкування з бізнес-спільнотою та громадськістю. У період воєнного стану робота служби направлена на підтримку і відновлення бізнесу регіону, а також на зміцнення і забезпечення економічної стабільності держави.  

Саме тому, сьогодні, у Головному управлінні ДПС у Миколаївській області відбувся круглий стіл з представниками бізнесу та громадськості, під час якого обговорювалися питання декларування податку на прибуток підприємств і єдиного податку. 

Відкриваючи засідання круглого столу в. о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Роман Корнєв зазначив, що мета подібних зустрічей - роз’яснити актуальні питання податкового законодавства, визначити коло проблемних питань, намітити шляхи їх вирішення, та як наслідок – налагодити тісну співпрацю між податковою службою та платниками податків.

Учасників заходу поінформовано про актуальні питання з податку на прибуток підприємств, зокрема про поточні питання декларування за 2023 рік, виправлення помилок, подання податкової звітності, а також про нагальні питання щодо порядку заповнення податкової декларації платника єдиного податку третьої та четвертої групи, у тому числі заповнення додатку з мінімального податкового зобов’язання.

Фахівці податкової служби Миколаївської області звернули увагу присутніх на необхідності неухильного дотримання вимог законодавства та недопущення порушень законодавчих норм під час провадження своєї діяльності. 

Наразі, пріоритетними завданнями податківців є забезпечення консультативної підтримки суб’єктів господарювання, надання їм практичної допомоги у вирішенні проблемних питань. Тому основна мета зустрічі - упередити допущення недоліків у роботі, що у результаті призводять до застосування штрафних (фінансових) санкцій до платників податків. Адже зараз важливо допомогти бізнесу вистояти, відновитися та стабільно сплачувати податки задля майбутнього України, - зазначив Роман Корнєв. 

У ході круглого столу обговорено усі нагальні питання з висвітлених тем та прийнято відповідні рішення, у тому числі щодо подальшої плідної співпраці. 

Учасники заходу подякували один одному за конструктивний та продуктивний діалог.