Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Миколаївщина: місцеві бюджети отримали майже 33 мільйони гривень податку на нерухомість

опубліковано 25 березня 2024 о 09:35

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Миколаївській області, за підсумками двох місяців 2024 року до місцевих бюджетів надійшло 32,7 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що майже на 13 млн грн перевищує надходження відповідного періоду 2023 року. Із цієї суми юридичними особами сплачено майже 24 млн грн,  фізичними особами – 8,7 млн гривень. 

Нагадуємо, що за об’єкти житлової нерухомості податок для фізичних осіб розраховується за площу, що перевищує для квартир –  60 кв. метрів, житлових будинків – 120 кв. метрів, різних типів житлової нерухомості, у тому числі їх часток – 180 кв. метрів. 

Фізичні особи повинні сплатити податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, протягом 60 днів із дня вручення податкового повідомлення - рішення. Якщо таке повідомлення - рішення не надійшло, то варто звернутися до податкової служби за місцем реєстрації. Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, потрібно платити один раз на рік. Ставки податку на нерухомість приймають місцеві органи влади.