Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини: Підсумки першого кварталу 2024 року –  майже 5 мільярдів гривень – це вагомий здобуток надходжень до бюджету! 

опубліковано 03 квітня 2024 о 13:27

У січні – березні 2024 року ДПС Миколаївщини до бюджетів усіх рівнів забезпечено 4,9 млрд грн податків і зборів, що на 616,7 млн грн, або на 14,4 відс. більше, ніж у першому кварталі 2023 року. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Роман Корнєв.

За словами посадовця, до державної скарбниці платниками Миколаївщини сплачено 2,9 млрд грн, що на 1,4 млрд грн, або на 93,8 відс. більше, ніж у відповідному періоді минулого року. У свою чергу до місцевих бюджетів надійшло майже 2 млрд грн, що у співставних умовах (без урахування надходжень з податку на доходи фізичних осіб від військовослужбовців, які починаючи з ІV кварталу 2023 року зараховуються до спеціального фонду державного бюджету) перевищує показник аналогічного періоду 2023 року на 472 млн гривень.

Основним дохідним джерелом державного бюджету є податок на доходи фізичних осіб, питома вага якого в загальній сумі надходжень до державного бюджету становить 58,3 відсотків. У першому кварталі 2024 року забезпечено надходження з податку на доходи фізичних осіб у сумі майже 1,7 млрд грн, що на 1,1 млрд грн більше порівняно з січнем – березнем 2023 року.

Роман Корнєв зазначив, що платники області продовжують підтримувати Збройні Сили України, сплативши у першому кварталі поточного року до бюджету 200,5 млн грн військового збору.

Податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів, питома вага якого в загальній сумі надходжень до державного бюджету становить майже 24 відс., надійшло 691,4 млн гривень.

Податку на прибуток платниками області до державного бюджету перераховано у розмірі 254,7 млн грн, що на 97 млн грн або на 61,5 відс. більше за аналогічний період 2023 року. 

Підсумовуючи показники роботи Головного управління ДПС у Миколаївській області за перший квартал 2024 року Роман Корнєв відмітив, що завданням податкової служби є створення комфортних умов для платників у сфері адміністрування податків та своєчасне інформування  щодо прийнятих законодавчих ініціатив у сфері оподаткування. 

Податківці вдячні представникам бізнесу, які попри усі обставини продовжують працювати, своєчасно сплачують податки до бюджету, виплачують офіційно зарплати найманим працівникам і, тим самим, наближають нашу Перемогу!