Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Миколаївщини перерахували до місцевих бюджетів майже 6,4 млн грн плати за ліцензії на продаж алкоголю, тютюну і пального   

опубліковано 04 квітня 2024 о 10:43

Управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Миколаївській області повідомляє, що у першому кварталі 2024 року до місцевих бюджетів Миколаївщини надійшло майже 6,4 млн грн плати за ліцензії на виробництво спирту коньячного і алкогольних напоїв, плати за ліцензії на право оптової, роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, та пальним. У порівнянні з першим кварталом минулого року надходження збільшились на 1,3 млн грн, або на 26,5 відсотків.

У січні – березні 2024 року платникам регіону видано 1690 ліцензій на право оптової, роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, та пальним, з них:

1592 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах;

67 ліцензій на право зберігання пального;

21 ліцензія на право роздрібної торгівлі пальним;

8 ліцензій на право оптової торгівлі пальним;

2 ліцензії на право оптової торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами (рідинами, що використовуються в електронних сигаретах).

Поряд з цим, фахівцями управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Миколаївській області анульовано 357 ліцензій на право оптової, роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, та пальним.

ДПС Миколаївщини нагадує, що суб’єкти господарювання усіх форм власності мають право на оптову, роздрібну торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, та пальним за наявності у них відповідних ліцензій. Плата за ліцензії здійснюється щоквартально, рівними частинами, і зараховується до місцевих бюджетів.