Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини виявлено факти порушень законодавства при перевірці субʼєктів господарювання 

опубліковано 09 квітня 2024 о 10:23

Головне управління ДПС у Миколаївській області проводить розширену роз’яснювальну роботу з бізнесом щодо необхідності використання при проведенні розрахунків належним чином зареєстрованих реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій, а також допуску до робочих місць лише офіційно працевлаштованих працівників. 

Підрозділом податкового аудиту ГУ ДПС у Миколаївській області на постійній основі здійснюються активні заходи податкового контролю суб’єктів господарювання в частині виявлення порушень порядку проведення розрахунків при продажу товарів. 

Під час проведення фактичної перевірки суб’єктів господарювання у м. Нова Одеса податківцями зафіксовано факти: 

не проведення розрахунків через РРО/ПРРО та невидачі розрахункових документів; 

відсутності обліку товарних запасів у встановленому порядку. 

Крім того, встановлено випадок працевлаштування робітника без оформлення трудових відносин.  Відповідні матеріали направлено до Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці для вжиття заходів реагування.

У результаті до суб’єктів господарювання застосовано штрафних санкцій у сумі понад 100 тис. гривень.

Податківці вкотре застерігають платників податків від вчинення умисних дій, спрямованих на ухилення від виконання обов’язку сплати податків та фіскалізації розрахунків, оскільки такі ризики призводять до значних фінансових наслідків у вигляду штрафних санкцій для порушників законодавства. А офіційне оформлення трудових відносин з найманими працівниками – це не тільки гарантоване уникнення штрафів, а й репутація сумлінного платника податків.