Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Миколаївщини працюють у напрямку легалізації ринку праці 

опубліковано 15 квітня 2024 о 09:12

Податковою службою Миколаївської області спільно з місцевими органами влади постійно вживаються заходи, що спрямовані на залучення додаткових коштів та забезпечення надходжень з податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів. 

Фахівцями управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Миколаївській області активно проводиться робота щодо своєчасного та у повному обсязі забезпечення виконання показників доходів, виявлення додаткових резервів, аналізу стану їх сплати; вживаються заходи для покращення адміністрування відповідних платежів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок). Зокрема, здійснюються заходи з підвищення рівня заробітної плати до мінімального розміру та легалізації населення.

Так, з початку 2024 року на комісіях при органах місцевого самоврядування та у результаті індивідуальної роботи фахівців податкових органів заслухано 562 керівника підприємств. За підсумками проведеної роботи підвищили розмір заробітної плати 516 суб’єктів господарювання, додатково до бюджету надійшло податку на доходи фізичних осіб у розмірі 659,7 тис. грн, єдиного внеску – 806,7 тис. грн та військового збору – 55 тис. гривень. 

Також заслухано 336 фізичних осіб – підприємців (далі – ФОП), з яких 306 ФОП підвищили розмір зарплати, до бюджету додатково надійшло податку на доходи фізичних осіб у розмірі 391 тис. грн, єдиного внеску – 477,8 тис. грн, військового збору – 32,6 тис. гривень.