Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роботодавці Миколаївщини перерахували на соціальні потреби понад 3 мільярди гривень єдиного внеску 

опубліковано 17 квітня 2024 о 09:54

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Роман Корнєв, у січні – березні 2024 року платники податків Миколаївщини перерахували до пенсійного та соціальних фондів 3,1 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок), що перевищує минулорічний показник майже на 230 млн гривень.

Очільник ДПС Миколаївщини впевнено заявив, що зростання надходжень з єдиного внеску відбулося завдяки якісному адмініструванню податків, поліпшенню аналітичної роботи та сервісного обслуговуванню платників, а також завдяки проведенню цілеспрямованої роботи з роботодавцями щодо підвищення рівня оплати праці найманим працівникам, вжиттю заходів з детінізації доходів та легалізації зайнятості населення. 

Лише легальна робота передбачає належні відрахування коштів до бюджету. Саме тому, з метою забезпечення соціальних гарантій громадян ДПС Миколаївщини на постійній основі здійснює контроль за дотриманням роботодавцями законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів працівникам, - зазначив Роман Корнєв.