Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У першому півріччі 2024 року до ДПС Миколаївщини надійшло 165 письмових звернень громадян

опубліковано 08 липня 2024 о 13:53

У першому півріччі 2024 року до Головного управління ДПС у Миколаївській області надійшло 165 письмових звернень громадян, з яких 34 звернення надійшло засобами електронного зв’язку, через мережу Інтернет, 70 – поштою безпосередньо від громадян, 61 - від інших органів, установ, організацій.  

Громадяни звертаються з питаннями, які стосуються фінансової та податкової політики, а саме: інформування про ухилення від сплати податків – 52 звернення, контрольно-перевірочна робота – 29 звернень, щодо місцевих податків, у тому числі податку на майно – 37 звернень,  щодо реєстрації та обліку платників податків – 16, щодо відмови в отриманні реєстраційних номерів облікових карток платників податків – 13 звернень, та з інших питань.  

За результатами розгляду звернень посадовими особами ГУ ДПС у Миколаївській області у січні – червні 2024 року вирішено позитивно 52 звернення, надано роз’яснення на 99 звернень, направлено за належністю – 3 звернення, не підлягало розгляду – 2 звернення, знаходяться на виконанні (термін розгляду не настав) – 10 звернень . 

Пропозицій запису на особистий прийом від громадян та платників податків до керівництва, посадових осіб структурних підрозділів та державних податкових інспекцій Головного управління ДПС у Миколаївській області у І півріччі 2024 року не надходило.

Порушень посадовими особами ГУ ДПС у Миколаївській області положень законодавства про звернення громадян, не вирішення порушених у зверненні громадянина обґрунтованих питань, які належать до компетенції посадових осіб, а також термінів надання відповідей на звернення громадян чи фактів ненадання відповідей не встановлено.  

Упродовж січня – червня 2024 року надійшло 3 анонімних звернення та 2 колективних звернення.  

Нагадуємо, що Головне управління ДПС у Миколаївській області приймає письмові звернення – на поштову адресу: 54001, м. Миколаїв, вул. Лягіна, 6, та електронні звернення з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку – на поштові скриньки: 

для звернень громадян - mk.zvernennya@tax.gov.ua (у вигляді сканкопій чи фотокопій письмових звернень з підписом заявника із зазначенням дати та місця проживання (реєстрації);

для самозайнятих осіб, фізичних осіб - підприємців та юридичних осіб - mk.official@tax.gov.ua.