Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Миколаївщини отримали понад 828 млн грн  єдиного податку  

опубліковано 10 липня 2024 о 13:45

Завдяки сумлінності платників єдиного податку у січні – червні 2024 року до місцевих бюджетів забезпечено 828,1 млн грн, що майже на 182 млн грн більше проти відповідного періоду минулого року, - повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Роман Корнєв. 

Він зазначив, що переважна більшість коштів надійшла від фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування. Так, за вказаний період ними перераховано 521,7 млн грн, серед яких 231,3 млн грн направили до бюджетів сільгосптоваровиробники області - платники єдиного податку з юридичних осіб ІV групи. Від юридичних осіб - спрощенців територіальні громади Миколаївщини отримали понад 75 млн грн податкових надходжень.

Роман Корнєв наголосив, що зростання надходжень єдиного податку від малого та середнього бізнесу ґрунтується на щоденній спільній роботі податківців, керівників територіальних громад, ініціативах з обох сторін, розуміння того, що ми робимо одну справу задля громади і країни в цілому. 

Нагадаємо, єдиний податок у повному обсязі спрямовується, безпосередньо, до місцевих бюджетів. Таким чином, перераховуючи його своєчасно, суб’єкти господарювання – спрощенці підтримують нашу державу у складний воєнний час. Адже кожен своєчасно та у повному обсязі сплачений податковий платіж – це посильний внесок суб’єктів підприємництва у перемогу нашої країни над агресором.