Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємства Миколаївщини сплатили понад 28 млн грн екологічного податку 

опубліковано 26 липня 2024 о 09:11

Питання збереження довкілля є досить актуальним для Миколаївської області, саме тому надходження екологічного податку до бюджету є ефективним джерелом фінансування і здійснення програм природоохоронного значення, у тому числі заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища, раціонального використання природних ресурсів, а також запровадження новітніх технологій у виробництво для запобігання негативного впливу на природні ресурси регіону та шкоди здоров’ю населення області. 

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Миколаївській області, у першому півріччі 2024 року підприємствами Миколаївщини сплачено до бюджетів усіх рівнів понад 28 млн грн екологічного податку, у т.ч.: до державного бюджету – 17,7 млн грн, до місцевих бюджетів – 10,4 млн гривень. 

Нагадуємо, що екологічний податок сплачується суб’єктами господарювання за викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення, у тому числі за викиди двоокису вуглецю, за скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти, за розміщення та тимчасове зберігання відходів, у т.ч. радіоактивних.