Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як платникам податків Миколаївщини повідомити про корупційні правопорушення?

опубліковано 08 квітня 2020 о 13:55

Виявлення та запобігання корупції є одним із першочергових завдань Головного управління ДПС у Миколаївській області, оскільки випадки вчинення неправомірних дій негативно впливають на ефективність діяльності податкової служби Миколаївщини, її імідж та ділову репутацію, а також на взаємовідносини з платниками податків.

З метою вжиття дієвих заходів, направлених на профілактику і попередження корупційних правопорушень керівництвом податкової служби області здійснюється постійний контроль за упередженням неправомірних дій та бездіяльності, вчиненням можливих корупційних правопорушень працівниками ГУ ДПС у Миколаївській області під час виконання своїх посадових обов’язків.

Нагадуємо, що отримати роз’яснення з питань, які стосуються корупційних правопорушень або повідомити інформацію про факти можливих корупційних правопорушень або правопорушень, пов’язаних з корупцією, можливо за телефоном 50-19-13 або на електронні поштові скриньки, за адресами mk.chief.anticor@tax.gov.ua, mk.anticor@tax.gov.ua.

Звертаємо увагу, що особи, які за наявних обґрунтованих переконань (інформація є достовірною) повідомляють про порушення вимог Закону України від 14 жовтня 2014 року №1700 «Про запобігання корупції»                     (далі – Закон)  іншою особою є викривачами.

Повідомлення про корупцію може бути як письмовим, так і усним, подане як окремою особою (індивідуальне), так і групою осіб (колективне) (п.1.10 Порядку організації роботи з повідомленнями про корупцію, внесеними викривачами, в органах Державної податкової служби, затвердженого наказом ДПС України від 27.02 2020  №108).

Особи, які надають допомогу в запобіганні і протидії корупції (викривачі), перебувають під захистом держави, право на такий захист виникає у зв’язку із повідомленням ними про порушення вимог Закону іншими особами. Викривачам надаються гарантії захисту щодо анонімності та нерозголошення інформації щодо них.