Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Діалог зацікавлених сторін: у податковій службі Миколаївської області проведено засідання Громадської ради

опубліковано 24 червня 2021 о 15:18

Забезпечення прозорості та відкритості, ефективна співпраця та взаємодія з інститутами громадянського суспільства є важливим аспектом діяльності ДПС Миколаївщини.

У рамках зміцнення партнерських відносин з громадськістю, 24 червня, у податковій службі Миколаївської області проведено чергове засідання Громадської ради при ГУ ДПС у Миколаївській області.

Відкриваючи засідання, Голова Громадської ради Іван Сакаль акцентував увагу, що збіг інтересів бізнесу і державної податкової служби сприяє своєчасному виявленню та оперативному вирішенню  проблем, які хвилюють бізнес спільноту.

Начальник Головного управління ДПС у Миколаївській області Дмитро Прокоф’єв висловив впевненість, що Громадська рада відіграє важливу роль у створенні комфортних умов для ведення бізнесу в регіоні та забезпечує ефективний контроль за діяльністю податкової служби області. «Податкова служба повинна розвиватися та впроваджувати податкову культуру європейського зразка на засадах партнерства влади, бізнесу і громадськості. Це не тільки ефективне адміністрування податків, але й аналіз та спільне вирішення найважливіших податкових проблем, розробка рекомендацій і надання необхідних ґрунтовних пропозицій», – зазначив Дмитро Прокоф’єв.

Під час засідання розглянуто питання щодо забезпечення надходжень до бюджетів усіх рівнів у січні-травні 2021 року та стану організації роботи щодо нарахування і сплати громадянами майнових податків.

Заступником Голови Громадської ради Оленою Герасимчук порушено питання фіскалізації малого і середнього бізнесу та проблемних моментів функціонування програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Далі мова йшла про старт курортного сезону, надходження від справляння туристичного збору та акцизного податку. В рамках обговорення питання надходжень, у тому числі до місцевих бюджетів, в. о. заступника начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Ольгою Купчишиною представлено пілотний проєкт щодо взаємодії територіальних громад з податковими органами, який реалізований у Черкаській, Чернігівській, Івано-Франківській та Дніпропетровській областях і найближчим часом буде впроваджений в усіх регіонах. За словами податківця проєкт націлений на визначення потенціалу податкової спроможності територіальних громад та покращення адміністрування місцевих податків.

На завершення зустрічі Дмитро Прокоф’єв подякував усім присутнім за участь, співпрацю, а також активну позицію та запевнив членів Громадської ради у незмінності філософії ДПС Миколаївщини щодо підтримки конструктивної співпраці, партнерських відносин з бізнесом та інститутами громадянського суспільства. «Важливо розуміти, що успішність функціонування податкової сфери залежить не лише від підвищення податкового контролю, а й від побудови надійної моделі взаємодії між платниками податків і державою, яка відзначатиметься довірою обох сторін податкових відносин», – переконаний Дмитро Прокоф’єв.