Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання Громадської ради при ГУ ДПС у Миколаївській області

опубліковано 30 листопада 2021 о 12:29

Днями в Головному управлінні ДПС у Миколаївській області відбулось засідання Громадської ради.

У центрі уваги представників інститутів громадянського суспільства – особливості застосування реєстраторів розрахункових операцій та обговорення результатів проведених заходів, спрямованих на утримання міської влади від ініціатив щодо підвищення ставок місцевих податків та зборів.

Актуальним питанням сьогодення стало обговорення роботи бізнесу в форматі карантинних обмежень та боротьба з тіньовим сектором економіки.

Крім того, сторони розглянули актуальні питання відшкодування з бюджету податку на додану вартість, зокрема терміни проведення камеральної перевірки податкової декларації, в якій заявлено до відшкодування ПДВ, та перелік платників, які мають право на отримання бюджетного відшкодування.

Представники громадськості спільно з очільником ДПС Миколаївщини Дмитром Прокоф’євим також обговорили проєкти змін діючого податкового законодавства та реалізацію нових електронних сервісів органів ДПС.

Учасники заходу окреслили перелік питань, які потребують аналізу в ході найближчої зустрічі, та висловили готовність до подальшої співпраці, зокрема, з питань, які потребують законодавчого вирішення, та забезпечення прозорості процесу змін у податковій сфері.