Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В ДПС Миколаївщини обговорили з громадськістю важливі питання оподаткування та співпраці

опубліковано 22 лютого 2024 о 14:34

Сьогодні, 22.02.2024, відбулося чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Миколаївській області. За ініціативи голови Громадської ради Івана Сакаля на зустрічі обговорено питання сплати податків, бюджетного відшкодування ПДВ, відновлення економічного потенціалу Миколаївщини шляхом вжиття дієвих заходів та прийняття виважених рішень державних та місцевих органів влади. 

Присутній на зустрічі в. о. начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Роман Корнєв зазначив, що податківці зацікавлені у якісній комунікації з громадськістю, проведенні конструктивного діалогу з інститутами громадянського суспільства. Акцентував увагу, що податкова служба прагне працювати відкрито та прозоро з сумлінними бізнесом, висловив подяку платникам податків за добросовісне виконання ними конституційного обов’язку щодо сумлінної сплати податків, наголосив, що це вклад кожного в Перемогу України!

Керівники профільних підрозділів ГУ ДПС у Миколаївській області повідомили членам Громадської ради про забезпечення надходжень податкових платежів до бюджетів усіх рівнів у 2023 році, організацію проведення перевірок суб’єктів господарювання, за результатами яких упереджено бюджетне відшкодування ПДВ, проаналізували обсяги відшкодування ПДВ у Миколаївській області у 2021, 2022, 2023 роках. Крім того, податківці презентували можливості нового мобільного застосунку від ДПС «Моя податкова», за допомогою якого в режимі реального часу можна провести звірку щодо платежів до бюджету, дізнатись про наявність чи відсутність податкового боргу, сплатити податки до бюджету та подати декларацію про доходи.

У ході зустрічі Іван Сакаль озвучив громадськості перелік дій, заходів та інших рішень державних та місцевих органів влади для відновлення економічного потенціалу Миколаївщини, наголосив на всебічній підтримці підприємців та роботодавців, у тому числі з метою легалізації ринку праці, створення нових робочих місць в умовах воєнного стану, що забезпечить збільшення надходжень до бюджетів і соціальних фондів. 

На засіданні також обговорили питання взаємодії об’єднаних територіальних громад з суб’єктами господарювання усіх форм власності з метою своєчасного наповнення місцевих бюджетів.  

У ході заходу фахівці податкової служби надали ґрунтовні та вичерпні відповіді на питання, що цікавили представників громадськості.  

Наприкінці діалогу учасники визначили формати, напрями та механізми подальшої ефективної роботи, а також подякували один одному за співпрацю, довіру, підтримку та активну позицію.