Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини: На зустрічі з представниками громадськості йшлося про застосування РРО/ПРРО

опубліковано 31 серпня 2023 о 08:51

У Головному управлінні ДПС у Миколаївській області відбулася зустріч з представниками територіального відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» у Миколаївській області та його головою Наталією Запорожченко. Представників громадськості ознайомили з вимогами Закону України від 30.06.2023 № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Як зазначила заступниця начальника ДПС у Миколаївській області Ольга Купчишина, зареєструвати РРО або ПРРО потрібно до 1 жовтня поточного року, тому що з 01.10.2023 відновлено застосування штрафних санкцій стосовно всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Найбільше учасників зустрічі цікавили питання впровадження, реєстрації та застосування програмного забезпечення ПРРО від ДПС.

На запитання громадськості відповідали начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Миколаївській області Олександр Федорович, головний державний інспектор відділу організації роботи ЦОП та надання адміністративних послуг, податкових сервісів, розгляду звернень державних органів управління податкових сервісів ГУ ДПС у Миколаївській області Тетяна Кулєшова.

Податківці повідомили, що ДПС пропонує до застосування безоплатне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача. ПРРО від ДПС, як і всі інші ПРРО, підлягає реєстрації в контролюючому органі. Подати до контролюючого органу заяву для реєстрації РРО можна в електронній або паперовій формі, для реєстрації ПРРО – виключно в електронній формі через Електронний кабінет платника податків з використанням цифрового підпису.

Учасники зустрічі подякували фахівцям за змістовні консультації щодо переваг використання РРО та ПРРО і запропонували у подальшому продовжити зустрічі у такому форматі з метою дотримання вимог законодавства при здійсненні розрахункових операцій та недопущення порушень під час здійснення господарської діяльності.