Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги платників! Мобільний за стосунок «Моя податкова» сучасний та зручний механізм отримання послуг від ДПС

опубліковано 18 березня 2024 о 10:48

Сучасне суспільство живе в епоху інформаційних технологій, які активно увійшли в життя кожної людини. Наразі більшість людей не може уявити свого життя без смартфонів, комп’ютерів чи інших гаджетів.

Саме тому для зручності платників податків та оперативного отримання податкових послуг розроблено мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС. 

Як зазначив в. о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Роман Корнєв, «Моя податкова» - простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем. Застосунок можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS!

Очільник ДПС Миколаївщини повідомив, що сервіс містить такі розділи: «Реєстри», «Послуги», «Повідомлення» та «Мої дані».

У розділі «Мої дані» застосунку можна отримати інформацію про:  

адресу реєстрації та фактичне місце проживання; 

обʼєкти оподаткування; 

обовʼязок сплатити суму грошового зобовʼязання (ППР);  

стан розрахунків з бюджетом. 

У розділі «Послуги» доступні функції направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів та подання Податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка), а також подання Облікової картки фізичної особи – платника податків (Форма № 1ДР), заяви про внесення змін до ДРФО (Форма № 5ДР), заяви про включення до Реєстру волонтерів. 

Розділ «Повідомлення» надає доступ до квитанцій, відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків, інформації з ДРФО про джерела/суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку та військового збору, листи контролюючого органу.

Знайти фіскальний чек чи марку акцизного податку, а також отримати дані з Реєстру платників ПДВ можна у розділі «Реєстри». Також цей розділ містить такі підрозділи, як Реєстр страхувальників, Реєстр платників єдиного податку, Реєстр неприбуткових установ та організацій.

Роман Корнєв звернув увагу, що частина сервісів застосунку доступні без ідентифікації: перевірка чека, пошук акцизної марки, дані з реєстру платників ПДВ, єдиного податку. Інші сервіси доступні після ідентифікації будь-яким файловим КЕП або хмарним КЕП – ДіяПідпис, SmartID від Приватбанку та інші. 

Мобільний застосунок постійно доповнюється новими можливостями відповідно до потреб платників податків.

Тож долучайтеся до користувачів застосунку «Моя податкова» - це просто, зручно та швидко! – відмітив податківець.