Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У святі поля взяли участь податківці Миколаївщини

опубліковано 31 травня 2024 о 13:57

За ініціативи керівництва Миколаївського національного аграрного університету в рамках міжнародного форуму «Продовольча безпека України в умовах післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри» на Інноваційному полігоні з трансферу сучасних технологій в АПК поблизу с. Сеньчине на Миколаївщині відбулося вже традиційне свято поля.

На урочисте відкриття Дня поля приїхали агровиробники, спеціалісти-аграрники, науковці-селекціонери, представники агрокомпаній з різних куточків України та навіть із-за кордону, а також керівники влади та громад Миколаївщини. 

На святі відбулася презентація сучасних технологій вирощування сільськогосподарських культур, біологічних препаратів і агрохімікатів вітчизняного та зарубіжного виробництва, презентація нових сортів зернових і гібридів технічних культур вітчизняних та зарубіжних селекційних центрів, а також демонстрація сучасної сільськогосподарської техніки вітчизняного та зарубіжного виробництва.

Присутні на святі в. о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Роман Корнєв та його заступниця Ольга Купчишина відзначили здобутки аграріїв, які здійснюють величезний обсяг робіт задля відродження національного землеробства. «Це наш фронт, це продовольча безпека держави. Від війни страждає і українське поле. Аграрний ринок світу потребує нашого зерна. Сподіваємось, що після Перемоги ми продовжимо і збільшимо зерновий експорт. ДПС Миколаївщини приділяє значну увагу сільськогосподарській галузі області, оскільки агропромисловий комплекс – флагман робочих місць та надходжень до бюджету».

Господарі свята запросили учасників Дня поля оглянути демонстраційні посіви нових сортів озимої та ярої пшениці, озимого та ярого ячменю, жита.

Слід відзначити, що на аграрному заході панувала атмосфера свята, яка сприяла налагодженню партнерських взаємовідносин між аграріями, і звичайно, приємні враження доповнила цікава концертна програма.