Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Братська ДПІ: роз’яснювальна робота щодо застосування РРО/ПРРО триває

опубліковано 08 лютого 2022 о 10:37

Працівниками Братської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області проводиться активна роз’яснювальна робота стосовно змін у законодавстві, якими встановлюються вимоги до застосування РРО/ПРРО та ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб-підприємців, у тому числі платників єдиного податку.

Днями податківцями надано практичну допомогу фізичним особам-підприємцям, які вирішили встановити програмний реєстратор розрахункових операцій. В рамках роз’яснення алгоритму реєстрації РРО, працівники ДПІ проінформували, що суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати ПРРО, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган шляхом подання форми № 20-ОПП.

Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі заяви № 1-ПРРО, що подається до ДПС у електронній формі. Після включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання.

Про сертифікати електронних підписів та/або печаток, що будуть використовуватись для ПРРО, суб’єкт господарювання повідомляє шляхом подання повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованих/удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО за формою № 5-ПРРО. 

Під час заходів працівники ДПІ акцентують увагу на можливостях та перевагах використання дистанційного формату спілкування з податковими органами, отримання послуг та подання звітності через електронний кабінет.

Також податківці звертають увагу на кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування, яка проводиться в Україні з 1 вересня 2021 року по 1 вересня 2022 року. Податківці наголошують , що така кампанія проводиться одноразово та надає громадянам унікальний шанс вивести із тіні активи, придбані за рахунок доходів, з яких не сплачувались податки, щоб вільно розпоряджатись ними у майбутньому.