Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новоодеські податківці продовжують роз’яснювати переваги процесу фіскалізації

опубліковано 21 лютого 2022 о 10:06

Про застосування реєстраторів розрахункових операцій, їх зручність та переваги  йшлося під час інформаційних зустрічей начальника Новоодеської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Віктора Антоневича з місцевими підприємцями.

Податківець відвідав ФОПів у місцях здійснення діяльності та розповів, що відповідно до вимог чинного законодавства з 1 січня 2022 року фізичні особи-підприємці 2-3 груп зобов’язані використовувати РРО їх програмний аналог при продажу товарів чи наданні послуг. Також підприємців проінформовано про особливості Порядку №496 щодо ведення обліку товарних запасів. Віктор Антоневич розповів про види касових апаратів та акцентував увагу, що ДПС України розроблений безкоштовний за стосунок, який перетворює будь-який пристрій (планшет, смартфон, ноутбук) на РРО.

Також присутніх ознайомлено з алгоритмом реєстрації ПРРО у контролюючих органах та наголошено, що процедура  здійснюється в дистанційному форматі і не потребує витрат часу на відвідування податкової служби.

Принагідно, підприємців проінформовано про особливості кампанії «податкової амністії» та кампанії декларування громадянами  доходів, отриманих у 2021 році.