Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На питання щодо одноразового декларування відповідають працівники Березнегуватської ДПІ

опубліковано 08 лютого 2022 о 09:05

Інтерес до кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування не згасає. Платники податків все частіше звертаються до податківців за роз’ясненнями. Щоб відповісти на питання, 7 лютого в приміщенні Березнегуватської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області проведено чергову зустріч з громадянами.

На зустрічі повідомлено, що кампанії триватиме до  1 вересня 2022 року і до цього часу громадяни мають можливість  добровільно задекларувати активи, які були одержані за рахунок доходів, з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори.

Під час зустрічі громадяни отримали відповіді на запитання, які активи можна задекларувати, а які вважаються такими, з яких повністю сплачено податки. Запитували і про декларування успадкованого майна, транспортних засобів, придбаних за «довіреністю». Досить активним було обговорення порядку декларування готівкових коштів, які відповідно до вимог чинного законодавства потрібно розмістити на спеціальних рахунках банківських установ.

Начальник Березнегуватської ДПІ Віталій Резніченко роз’яснив, що процедура одноразового декларування передбачає сплату спеціального збору до бюджету, розповів, які ставки податку можуть застосовуватись відповідно до видів активів.

Під час заходу увагу громадян акцентовано на тому, що звітування про активи, з яких ще не були сплачені податки – є правом, а не обов’язком, а добровільне декларування – це цивілізований спосіб легалізації активів на компромісних умовах та можливість без застережень використовувати такі активи у майбутньому.