Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вознесенське управління ГУ ДПС у Миколаївській області інформує про рейди по легалізації ринку праці

опубліковано 26 лютого 2020 о 12:15

20 лютого 2020 року робоча група і питань легалізації діяль­ності суб'єктів господарювання у місті, легалізації найманої праці та заробітної плати (затверджена рішенням виконавчого комітету міської ради від 28.02.2014 № 53) у складі спеціалістів відділу праці Управління соціального захисту Вознесенської міської ради, Фінансового управління Возне­сенської міської ради, Вознесенського управління Головного управління ДПС у Миколаївській області, головного управління Пенсійного фонду України в Ми­колаївській області, Вознесенсь­кої міськрайонної філії Миколаїв­ського обласного центру Зайня­тості та інспектора праці Управ­ління соціального захисту Возне­сенської міської ради продовжи­ла обстеження місць здійснення діяльності суб'єктів господарю­вання на території Північного мікрорайону м. Вознесенська.

Під час заходу проводилась активна інформаційно-роз'яснювальна робота серед роботодавців щодо переваг легальної зайня­тості та передбаченої законодав­ством відповідальності за допуск до роботи неоформлених праців­ників.

Робочою групою було обстеже­но 47 фізичних осіб - підприємців, в результаті чого виявлено 10 фактів порушень законодавства, з яких: 5 випадків провадження господарської діяльності без дер­жавної реєстрації та 5 випадків фактичного допуску працівника до роботи осіб без оформлення тру­дового договору.

Проводиться моніторинг сто­совно суб'єктів господарювання, в яких були виявлені порушення. Роботодавці, які добровільно не усунуть порушення протягом виз­наченого для них терміну, будуть притягатись до відповідальності у встановленому законом порядку.

Нагадуємо, що за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору передбачено штрафні санкції, а саме;

-від 8500 грн. до 17000 грн. (ч. 3 ст. 41 КУпАП) при притяг­ненні до адміністративної відпо­відальності.

-47230 грн. (абз. 2.ч. 2 ст. 265 КЗпПУ) за одного неоформленого працівника при притягненні До фінансової відповідальності.

За провадження господарської діяльності без державної реєст­рації, як суб'єкта господарюван­ня або без одержання ліцензії на провадження певного виду госпо­дарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до зако­ну - адміністративний штраф від 17000 грн. до 34000 грн. (ч.1 ст.164 КУпАП).