Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Южноукраїньке управління ГУ ДПС у Миколаївській області інформує про надання ЕЦП від АЦСК ІДД ДПС

опубліковано 02 червня 2020 о 16:27

Южноукраїньке управління ГУ ДПС у Миколаївській області  наголошує, що зміни до Регламенту КНЕДП ІДД ДПС передбачають спрощення процедури отримання ЕДП та набули чинності з 01.06.2020.

Зокрема, для генерації відкритого та особистого ключів на стаціонарному робочому місці або на власному портативному обчислювальному пристрої заявника застосовуються засоби кваліфікованого електронного підпису чи печатки. При цьому генерація здійснюється з використанням технічних засобів заявника. Згенерований особистий ключ користувача захищається паролем на захищеному носії особистих ключів. Відповідальність за забезпечення конфіденційності та цілісності особистого ключа несе користувач.

Аналіз змін у порядку надання ЕЦП АЦСК ІДД ДПС

1. Відкритий та особистий ключі заявника можуть бути згенеровані не тільки на стаціонарному робочому місці, а також на власному портативному обчислювальному пристрої заявника. Тобто основна зміна в видачі ЕЦП  - це можливість генерації ключа на власному портативному обчислювальному пристрої заявника.

Відповідно внесено зміни до п. 6.1 Порядку. Зокрема, тепер: для генерації відкритого та особистого ключів на стаціонарному робочому місці або на власному портативному обчислювальному пристрої заявника застосовуються засоби кваліфікованого електронного підпису чи печатки. 

2. Запити на формування кваліфікованих сертифікатів підпису та шифрування зберігаються користувачем у форматах: для електронної печатки замість «ПІБ» буде зазначатися «найменування печатки та ЄДРПОУ юридичної особи»

3. Якщо генерація особистих та відкритих ключів була проведена за межами приміщення Надавача, запити на сертифікацію подаються адміністратору реєстрації засобами електронної пошти чи на носієві інформації користувачем особисто або відповідальною особою. Але це правило стосується саме податківців.