Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Южноукраїнська ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області звертає увагу платників ПДВ на те, що з електронними сервісами зручніше

опубліковано 19 листопада 2020 о 14:02

Звертаємо увагу платників ПДВ на те, що у разі подання уточнюючого розрахунку з податку на додану вартість на збільшення суми податкових зобов'язань, сума самостійно нарахованих штрафних санкцій, зазначена у рядку 18.1, та сума автоматично розрахованої пені в інтегрованій картці платника (у разі наявності) сплачуються виключно на бюджетний рахунок з податку на додану вартість.

Реквізити бюджетного рахунку з податку на додану вартість можливо переглянути в Електронному кабінеті. Вхід до електронного кабінету здійснюється за посиланням - https://cabinet.tax.gov.ua/, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Щоб дізнатися реквізити бюджетного рахунку з податку на додану вартість потрібно зайти в меню «Стан розрахунків з бюджетом» та вибрати «Податок на додану вартість із вироблених в Україні товарів (робіт, послуг)».

Наголошуємо, що задекларована сума збільшення податкових зобов’язань з податку на додану вартість у графі 6 рядка 18 уточнюючого розрахунку з податку на додану вартість, сплачується виключно на електронний рахунок з податку на додану вартість.

Щоб переглянути реквізити електронного рахунку з податку на додану вартість в електронному кабінеті потрібно зайти в режим «Система електронного адміністрування ПДВ» / «Реєстр транзакцій» / «Номер ПДВ- рахунку».

 Зауважимо, що для упередження виникнення податкового боргу з податку на додану вартість та нарахування штрафних санкцій, платникам необхідно систематично проводити звірку залишку коштів на бюджетному та електронному рахунках з податку на додану вартість користуючись сервісами  Електронного кабінету.