Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Баштанська ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області інформує про офіційне працевлаштування - це соціальне благополуччя та стабільність

опубліковано 26 листопада 2020 о 09:06

Легалізація трудових відносин, виплата офіційної та своєчасної заробітної плати, право на отримання пільгової пенсії – є одним з ключових і пріоритетних напрямів роботи податкової служби.

Виявити та ліквідувати такий факт, як прийняття роботодавцем працівників на роботу без укладання трудового договору (офіційного оформлення) та виплата заробітної плати в «конвертах», або ж в розмірах нижче мінімально встановлених законодавством (з 01.09.2020 року це 5 тисяч гривень), дозволяє залучити доходи працівників до оподаткування та акумулювати додаткові ресурси для фінансування потреб адміністративно-територіальних одиниць, підтримки військових, збільшення розмірів пенсійного забезпечення тощо.

Нагадуємо, що  працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та повідомлення про такий прийом до податкового органу.

Порядок подання повідомлення в податкову службу про прийняття працівника на роботу затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 № 413. Таке повідомлення подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою підприємцем до територіальних органів Державної податкової служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до початку роботи новоприйнятого працівника одним із таких способів:

засобами електронного зв'язку з використанням електронного цифрового підпису;

на паперових носіях разом з копією в електронній формі;

на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п'ятьма особами.

Повідомлення про прийняття працівника на роботу, надані до територіальних органів Державної податкової служби не за місцем обліку роботодавця або не за встановленою формою вважаються такими, що не подавалися.

Додатково повідомляємо, що платникам податків надана можливість сформувати повідомлення про прийняття працівника на роботу через Електронний кабінет платника податків. Вхід до Електронного кабінету платника здійснюється через офіційний вебпортал ДПС.

Роботодавці, які офіційно укладають трудовий договір з працівниками та сумлінно сплачують податки, забезпечують не тільки наповнення державної скарбниці, а й реалізують конституційне право громадян на соціальний захист та пенсійне забезпечення.

Державні доходи - це частина, що виділяється кожним громадянином зі свого майна для того, щоб спокійно користуватися всім іншим. А податки - це ціна, яку ми сплачуємо за можливість жити в цивілізованому суспільстві.