Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Первомайська ДПІ ГУ ДПс у Миколаївській області повідомляє про подання повідомлення за ф. №20-ОПП

опубліковано 04 червня 2021 о 09:59

         Платник податків , згідно вимог  п.63.3 ст.63  Податкового кодексу України , зобов’язаний повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючі органи за основним місцем обліку, шляхом подання повідомлення за ф. №20-ОПП.

        Повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою N20-ОПП  подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

         Майно та дії, у зв’язку з якими у платника податків виникають обов’язки щодо сплати податків та зборів   це  є  об’єктом  оподаткування і об’єктами, пов’язаними з оподаткуванням.

         У разі зміни відомостей про об’єкт оподаткування, зокрема його місцезнаходження, платник податків надає до контролюючого органу за основним місцем обліку повідомлення за формою №20-ОПП з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування. У повідомленні зазначаються нове та попереднє значення реквізиту, який змінився.

        Повідомлення за формою № 20-ОПП потрібно подати  до  податкової служби  за основним місцем обліку платника протягом 10 робочих днів після його реєстрації, створення чи відкриття.,  з дати отримання права на об’єкт оподаткування  (або його зміну). Цю дату визначають відповідно до правовстановлюючих документів або документів, що підтверджують право користування , розпорядження об’єктом оподаткування.