Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Центральній ДПІ відбувся «круглий стіл» щодо порядку подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації

опубліковано 09 вересня 2021 о 15:24

Актуальні питання виконання вимог Закону України від 15 червня 2021 року №1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належним їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (з врахуванням найчастіших запитань платників через «гарячі лінії») було розглянуто в рамках «круглого столу», що відбувся в Центральній ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області.

В.о. начальника ДПІ Бархаленко Наталя на початку зустрічі нагадала, що 21.07.2021 набув чинності так званий закон про «податкову амністію», відповідно до якого внесено зміни до розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України в частині проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб.

Бархаленко Наталя звернула особливу увагу, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводитиметься з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та передбачатиме сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування. Сплата збору здійснюється декларантом протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Також податківиця роз’яснила, як розраховується сума збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування; роз’яснила порядок застосування до бази оподаткування різних ставок збору в залежності від видів об’єктів декларування; вказала на альтернативні можливості щодо сплати податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно.

Наприкінці зустрічі були надані вичерпні відповіді на запитання присутніх та вручені відповідні листівки і брошури щодо особливостей одноразового (спеціального) добровільного декларування.