Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До участі в «круглому столі» в Прибузькій ОТГ запрошено Доманівських податківців

опубліковано 13 вересня 2021 о 10:30

На минулому тижні начальник Доманівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Галина Кузмінчук взяла участь в роботі «круглого столу» в Прибузькій ОТГ, який проводила голова Олена Щербина. Під час заходу були присутні фахівці ОТГ, голови фермерських господарств, підприємці та громадяни, які проживають на території Прибузької об’єднаної територіальної громади.

Основне питання, яке обговорювалося за круглим столом, це старт кампанії одноразового добровільного (спеціального) декларування громадянами своїх активів, відповідно до законодавства. Галина Кузмінчук довела до відома присутніх основні аспекти проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів, а також наголосила, що таке декларування проводиться з 01.09.2021 року до 01.09.2022 року. Декларанти матимуть право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, та з яких не були сплачені податки і збори до 1 січня 2021 року. Галина Кузмінчук повідомила присутніх, що у декларації не зазначаються джерела одержання (набуття) декларантом об’єктів декларування. Податківиця повідомила про гарантії, які надає держава громадянам, які скористаються податковою амністією, зокрема це можливість цивілізовано на компромісних умовах легалізувати активи та без застережень використовувати такі активи в майбутньому, маючи позитивну податкову історію.

Галина Кузмінчук акцентувала увагу, що декларація подається декларантом виключно в електронній формі. Користуючись нагодою, начальниця ДПІ розповіла про переваги використання електронного Кабінету та про інші сучасні сервіси органів ДПС.

Під час заходу було обговорено ряд робочих питань подальшої співпраці органу місцевого самоврядування та Доманівської ДПІ з питань наповнення місцевого бюджету, боротьби з податковими боргами та нелегальною працею.