Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Єланецьким платникам податків про новели у податковому законодавстві та сучасні електронні сервіси ДПС

опубліковано 13 вересня 2021 о 11:57

Єланецькі податківці продовжують активну інформаційно-роз’яснювальну роботу з платниками податків щодо запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування. Так, сьогодні начальниця Єланецької ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Світлана Ярмощук провела зустріч з працівниками обліку ФГ «Гаркавенко І.В.» та ТОВ «Агро Темп» з метою обговорення старту кампанії добровільного декларування активів фізичних осіб, своєчасності сплати податків та зборів, належного оформлення договорів оренди з громадянами – власниками земельних ділянок.

Учасникам зустрічі роз’яснено правила застосування норм  Закону України від 15.07.2021 № 1539-IX   «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету», доведено інформацію, які активи можуть бути задекларовані, хто зобов’язаний задекларувати неоподатковані активи, які терміни для подання одноразової декларації та за якими ставками оподатковуватимуться задекларовані активи.

Під час проведення заходу Світлана Ярмощук проінформувала про електронні сервіси ДПС, які створені для зручності платників податків та сприяють мінімізації відвідувань податкової служби. «Електронні сервіси ДПС забезпечують дистанційне спілкування платників з податковою, значно спрощують отримання адміністративних послуг, процес подання звітності та сплати податків», – зазначила начальниця Єланецької ДПІ.

В рамках заходу учасники активно обговорювали необхідність вчасної сплати визначених законодавством податків та зборів. Не оминули увагою проблемні питання, пов’язані з належним оформленням відносин з власниками земельних ділянок тощо.