Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці зустрілись з представниками Воскресенської територіальної громади – на порядку денному «податкова амністія»

опубліковано 21 вересня 2021 о 14:10

Днями начальник Вітовської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Світлана  Архипова разом із начальником  Вітовського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Миколаївській області Іриною Хоменко провела зустріч з представниками  Воскресенської територіальної громади.

Мета заходу – роз’яснення права на одноразове (спеціальне) добровільне декларування, передбаченого Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Начальник Вітовської ДПІ Світлана Архипова  повідомила, що положення  Закону України від 15.06. 2021 №1539-IX дозволять громадянам, які ухилялися від сплати податків, розкрити свої справжні доходи і задекларувати активи, набуті до 1 січня 2021 року, з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року, уникнувши при цьому покарання. Роз’яснила, що фізичні особи, які отримували заробітну плату, накопичували певний капітал, купували та продавали нерухомість, і все це робили зі своїх задекларованих доходів, декларацію не подають. Громадянам, активи яких набуті за  рахунок доходів, з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори, варто скористатися «податковою амністією». При цьому, у добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.  «Добровільне декларування –  це можливість без застережень використовувати активи в майбутньому», – наголосила Світлана Архипова  .

Начальник Вітовського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Ірина Хоменко роз’яснила,  що є об’єктом декларування.

Надала пояснення щодо порядку визначення суми збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування та розміри ставок.

Під час зустрічі учасники заходу активно обговорили податкові новації. Представникам Воскресенської територіальної громади надано відповідні інформаційні матеріали – листівки, пам’ятки, буклети, брошури по одноразовому добровільному декларуванню з метою масового роз’яснення населенню Воскресенської територіальної громади особливого порядку одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Також була досягнута домовленість  про взаємодію в інформаційному просторі для подальшої популяризації серед населення можливості скористатись правом одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Завершуючи зустріч, Світлана Архипова звернула увагу присутніх, що детальніше з інформаційними матеріалами щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування активів, громадяни можуть ознайомитися на офіційному сайті ДПС України в банері «Одноразове добровільне декларування».