Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Центральна ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області проводжує практику відкритого спілкування з платникам податків щодо «податкової амністії»

опубліковано 12 жовтня 2021 о 08:27

Отримати відповіді щодо вимог Закону України від 15 червня 2021 року №1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належним їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» – з такою метою 11 жовтня проведено зустріч з з платниками податків Центрального та Заводського районів м. Миколаєва в Центральній державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Миколаївській області.

Для оперативного реагування на запитання платників щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування начальником Центральної ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області прийнято рішення проводити зустрічі з громадянами безпосередньо в Центрі обслуговування платників ДПІ.

Під час зустрічі податківці надали ймовірним декларантам відповіді на наступні запитання: як подати одноразову (добровільну) спеціальну декларацію; які відомості необхідно зазначити у одноразовій (спеціальній добровільній декларації; в яких випадках декларант має право подати нову звітну одноразову (спеціальну) добровільну декларації; у яких випадках подається уточнююча одноразова (спеціальна) добровільна декларація; які наслідки передбачені для фізичної особи у разі не сплати або сплати не в повному обсязі задекларованої суми збору?

Підсумовуючи результати проведення зустрічі Лариса Сілочі зазначила, що податкова амністія – це можливість легалізувати статки, з яких не було сплачено або сплачено не в повному обсязі податки і збори в періоди до 1 січня 2021 року, та бути захищеним державними гарантіями.

Також платникам податків, присутнім в ЦОП, були вручені відповідні листівки і брошури щодо особливостей одноразового (спеціального) добровільного декларування.