Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Южноукраїнські платники податків прагнуть знати більше про одноразове (спеціальне) добровільне декларування

опубліковано 12 жовтня 2021 о 15:13

Сьогодні, 12 жовтня фахівцями Южноукраїнської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області проведено зустріч із старостами Іванівського та Костянтинівського старостинських округів щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування.

У форматі відкритого діалогу податківці роз’яснили присутнім, що норми Закону України від 15.06.2021 №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» дозволяють громадянам, які не сплатили податки і збори до бюджету, розкрити свої існуючі активи та задекларувати їх з 1 вересня 2021 до 1 вересня 2022 року, сплативши при цьому спеціальний збір до бюджету.

Особливу увагу присутніх звернуто на те, що фізичні особи, які отримували легальну заробітну плату та сумлінно здійснювали податкові відрахування одноразову декларацію не подають. Громадянам, які вели підприємницьку діяльність або заробляли кошти, але не сплачували з них податки або сплачували їх не в повному обсязі, у випадку якщо сума цих заощаджень менша 400 тис. грн також можна не декларувати зазначені активи. Громадяни, у яких сума заощаджень перевищує 400 тис грн у майбутньому можуть зіткнутись з проблемами фінансового моніторингу, які будуть блокувати транзакцію у зв’язку з відсутністю підтвердження законності походження цих коштів. Тому якраз таким категоріям громадян варто скористатися механізмом «податкової амністії».

На завершення зустрічі учасники заходу мали можливість задати податківцям запитання щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування та отримати на них кваліфіковані відповіді. Також сторонами було досягнуто домовленостей про взаємодію в інформаційному просторі для подальшого інформування населення про можливості та переваги «податкової амністії».