Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кампанія одноразового (спеціального) декларування триває

опубліковано 13 січня 2022 о 13:12

Днями у приміщенні Веселинівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області проведено зустріч з платниками податків  з метою роз'яснення основних аспектів «податкової амністії». Під час зустрічі працівником ДПІ надана інформація щодо того, хто може бути потенційним декларантом, які активи підлягають декларуванню, у який спосіб відбувається процедура одноразового декларування.

Декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування та подається до Державної податкової служби України виключно в електронній формі. Крім того, в рамках спеціального декларування громадяни мають сплатити одноразовий збір до бюджету. Сплатити збір слід протягом 30 календарних днів з дати подання добровільної декларації.

Лише після спати збору держава гарантуватиме йому звільнення від відповідальності за порушення податкового, валютного законодавства.

Наголошено, що контролюючі органи не будуть перевіряти джерела отримання декларантом доходів, за рахунок яких було одержано/набуто задекларовані активи. Також гарантується нерозголошення державними органами та їхніми посадовими особами відомостей, що містяться в одноразових добровільних деклараціях, без відповідного рішення суду.