Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одноразове декларування – головна тема зустрічі в Казанківській ДПІ

опубліковано 17 січня 2022 о 10:30

Начальником Казанківської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області, Тетяною Кривцовою проведено зустрічі з головами фермерських господарств «Данило» та «Гетманенко» .

Тетяні Кривцовій були задані питання щодо проведення компанії одноразового декларування запроваджене змінами, які внесла Верховна Рада України ухваливши Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Учасників зустрічі ознайомлено з об’єктами декларування, ставками оподаткування, бланком декларації та зразком її заповнення, переліком осіб, які не можуть скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням.

Податківиця нагадала, що декларація подається виключно в електронному вигляді. За допомогою кваліфікованого електронного підпису декларант здійснює вхід до приватної частини Електронного кабінету де і заповнює декларацію. Такий сервіс надає можливість декларанту подати сканкопії відповідних документів у разі необхідності.

На завершення , поінформувала присутніх, що ознайомитись з формою одноразової декларації, прикладом її заповнення та покроковою інструкцією фізичні особи мають можливість на вебпорталі ДПС України у банері «Одноразове добровільне декларування» за посиланням:

https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya/deklaratsiya/