Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тренінги щодо користування Електронним кабінетом платника проходять у Вітовській ДПІ

опубліковано 24 березня 2023 о 16:44

Фахівці Вітовської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області кожного дня навчають платників податків користуватись електронними сервісами, які надає Державна податкова служба України. Особливу увагу акцентовано на тому, що основною перевагою надання звітності засобами електронного зв’язку є значна економія робочого часу та коштів на придбання бланків звітності, оперативне відстеження змін до форм звітності, уникнення втрат часу на черги та інші не менш важливі послуги. 

У Центрі обслуговування платників Вітовської ДПІ відбуваються тренінги з питань отримання практичних навичок користування Електронним кабінетом платника, правильності заповнення звітності та подання її в електронному вигляді. 

Працівники інспекції інформують про те, що меню «Введення звітності» надає користувачу електронного кабінету можливість створити, редагувати, підписувати та надсилати податкову, пенсійну та статистичну звітність до ДПС, Пенсійного фонду України та органів статистики. Фахівці нагадують платникам, що єдиною підставою для неприйняття податкової декларації засобами електронного зв'язку в електронній формі є недійсність кваліфікованого електронного підпису чи печатки такого платника податків, у тому числі у зв'язку із закінченням строку дії відповідного сертифіката відкритого ключа, за умови, що така податкова декларація відповідає всім вимогам електронного документа, містить достовірні обов'язкові реквізити та надана у форматі, доступному для її технічної обробки. 

Під час проведення тренінгів фахівці інспекції нагадують присутнім про початок роботи комунікаційної податкової платформи ГУ ДПС у Миколаївській області. Для цього створено електронну скриньку (mk.ikc@tax.gov.ua), на яку представники бізнесу та громадськості можуть звернутися з питань щодо застосування податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на органи Державної податкової служби України, а також з пропозиціями щодо проведення необхідних заходів за участі податківців Миколаївщини.