Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Центральна ДПІ надає платникам податків довідкові, інформаційні, електронні та інші послуги

опубліковано 16 березня 2023 о 13:45

Фахівці Центральної ДПІ постійно спілкуються з платниками податків, надають довідкові, інформаційні, електронні та інші послуги, пов'язані з реалізацією прав та обов'язків платника відповідно до вимог податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючий орган.

Завідувач сектору обліку платників та об'єктів оподаткування Центральної ДПІ Віталій Максименко розповідає відвідувачам про особливості достовірності та повноти обліку платників податків та платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, об'єктів оподаткування та об'єктів, пов'язаних з оподаткуванням. Він інформує громадян щодо термінів взяття на облік юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців у контролюючих органах за основним місцем обліку, у зв’язку зі зміною їх місцезнаходження.

Слід зазначити, що здійснення господарської діяльності юридичними особами, фізичними особами – підприємцями та фізичними особами, які провадять незалежну професійну діяльність, місцезнаходженням (місцем проживання) яких є тимчасово окупована територія, дозволяється виключно після зміни їхньої податкової адреси на іншу територію України.

У разі зміни місцезнаходження або місця проживання платника податків або іншої зміни, внаслідок якої змінюється ДПІ обслуговування без зміни контролюючого органу, до ДПІ обслуговування за новим місцезнаходженням (місцем проживання) платника податків переходять обов’язки ведення обліку платника податків у день внесення даних про такі зміни до Єдиного банку даних юридичних осіб або Реєстру самозайнятих осіб.