Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронний кабінет – оперативний засіб комунікації з ДПС

опубліковано 05 травня 2023 о 16:18

Днями фахівцями Миколаївської ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області проведено семінар-практикум з платниками податків на тему: «Електронні сервіси ДПС для подання звітності засобами електронного зв’язку». Податківці розповіли присутнім, що найпопулярнішим сервісом і засобом для співпраці з податковою службою є «Електронний кабінет платника», який забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених Податковим кодексом України. 

Фахівці відмітили, що за допомогою Електронного кабінету платники податків мають можливість оперативно комунікувати з податковими органами. Для платників Електронний кабінет - це не тільки можливість відправляти звітність та заяви, повідомлення, а й можливість контролювати стан розрахунків з бюджетом, тим самим не допускати виникнення заборгованості, отримувати необхідні витяги та довідки, при цьому не відвідуючи податковий орган. 

На тренінгу також було акцентовану увагу присутніх на тому, що платник податків (фізична особа) в особистому кабінеті може сплатити податок, скориставшись однією  із запропонованих платіжних систем. Платіжне доручення автоматично заповнюється на підставі облікових даних платника та відомостей щодо рахунків для зарахування платежів до бюджету.  

Учасники практикуму отримали відповіді на запитання та практичну допомогу щодо отримання електронного цифрового підпису, створення, заповнення та подання звітності в електронному вигляді за допомогою Електронного кабінету платника податків.