Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Миколаївській ДПІ консультують платників з актуальних питань законодавства

опубліковано 25 травня 2023 о 14:17

У Миколаївській ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області постійно проходять зустрічі з платниками податків в рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо популяризації користування Електронним кабінетом, правильності заповнення реквізиту «Призначення платежу», а також щодо переваг використання єдиного рахунку.

Присутнім демонструють, як заповнюється заява про повернення помилково або надміру сплачених сум грошових зобов’язань засобами Електронного кабінету. Надіслати заяву про повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені  платник податків може в режимі «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету. У запропонованій формі необхідно заповнити відповідні поля електронного документа, підписати та надіслати Заяву, при цьому реєстраційні дані платника податків заповнюються автоматично. Заява подається платником до територіального органу ДПС за місцем адміністрування (обліку) помилково та/або надміру сплаченої суми.

Також, фахівці інспекції роз’яснюють платникам про спрощення алгоритму заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції. Передбачено, що платники під час сплати податків, зборів, платежів, єдиного внеску з 01 липня 2023 року мають використовувати виключно структурований формат реквізиту «Призначення платежу», який включає заповнення тільки двох обов’язкових полів, а саме «Код виду сплати» та «Додаткова інформація запису». Також звертають увагу, що для всіх платників запроваджено перехідний період, який надає можливість до 01 липня 2023 року при сплаті податків, зборів, єдиного внеску використовувати і старий формат реквізиту «Призначення платежу». 

Спілкуючись із платниками, податківці розповідають про переваги використання єдиного рахунку. Зокрема, це: скорочення витрат часу на формування платіжних доручень;  уникнення непорозумінь зі зміною рахунків; зменшення кількості помилково сплачених грошових зобов’язань; можливість сплати податків через інформаційно-телекомунікаційну систему «Електронний кабінет» в онлайн  режимі 24/7; актуальна інформація щодо руху коштів  на єдиному рахунку доступна платнику в електронному кабінеті.

У ході зустрічі з платниками податків фахівці намагаються надати вичерпні відповіді на поставлені запитання.

Нагадуємо, з новинами податкового законодавства можна оперативно знайомитись, підписавшись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Миколаївській області: https://www.facebook.com/tax.mykolaiv/.