Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча нарада в Єланецькій ДПІ щодо внесення змін до податкового законодавства

опубліковано 02 червня 2023 о 16:55

01 червня 2023 року в приміщенні Єланецької ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області відбулася робоча нарада, в якій прийняли участь: начальник Єланецької ДПІ Світлана Ярмощук, начальник фінансового відділу Єланецької селищної ради Алла Склярова, фахівці Вознесенського та Южноукраїнського відділів податків і зборів з юридичних осіб управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДПС у Миколаївській області Світлана Вакаренко та Олена Горбач. 

Предметом розмови на даній зустрічі стало питання щодо внесення змін до податкового законодавства.

Очільниця ДПІ Світлана Ярмощук довела до відома присутніх, що 06 травня 2023 року набув чинності Закон України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно» (далі – Закон № 3050). 

Відмітила, що цим законом змінено механізм визначення переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією. Згідно з Законом № 3050 Перелік територій визначається у встановленому Кабінетом Міністрів України порядку (п. п. 69.22 п. 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – Кодекс)).

У ході зустрічі розглянуті питання щодо випадків, коли визначені податки не нараховуються та не сплачуються.

Крім того, Олена Горбач надала вичерпну відповідь на питання Алли Склярової щодо законодавчого підгрунття зі сплати мінімального податкового зобов’язання громадянами - фізичними особами, які мають у власності земельні частки (паї) на території Єланецької громади.